jessicagunnarsson.blogg.se

Fredag igen

Kategori: Allmänt

Denna vecka har gått sjukt fort, har haft mycket för mig med jobb och allt möjligt. Sitter just nu hemma hos Anneli och Kusinerna och väntar. Dom är och hämtar Faster Pilla och min lilla kusin Emelie på flygplatsen.
Var och öppnade bankkonto idag, gick väldigt smidigt och han var jättetrevlig! Så på måndag kan jag börja använda internetbanken och då kan jag flytta pengar från mitt svenska konto till mitt holländska konto så kan jag börja använda mitt holländska kort. Skönt att slippa kontanter!
Har precis tittat på första avsnittet av HIMYM igen, haha. Är helt besatt av den serien alltså, längtar till nästa tisdag när avsnitt två kommer.
Hoppas ni får en bra helg! Jag ska njuta av denna lediga helg och umgås med faster P och faster A samt kusinerna. Släkten är bäst!
Imorgon ska ni nog till en marknad här i närheten och så ska vi fira Aileen som fyller 16 år på måndag.

Jobb

Kategori: Allmänt

Nu har jag och Anneli precis kommit hem ifrån Alkmaar, har varit och hämtat mitt skattenummer, så nu jobbar jag lagligt här!
Stannade i Zaandam och skrev på papper för Ranstad som jag fått telefonjobbet ifrån.
Lämnade även in min ansökan till Lidl.
Det börjar ordna upp sig nu!
Nu ska jag försöka ta mig till en bank och öppna bankkonto!

How I Met Your Mother

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN! SÄSONG ÅTTA!
Ihh, som jag längtat, i tisdags sändes första avsnittet från säsong åtta. Kollade på det nyss, spännande!

Holland

Kategori: Allmänt

Är lite rastlös så här kommer lite info om Holland.
1. Om du kör en moped med blå skylt så behöver du inte ha hjälm. Dom kan köra 30 km/h.
2. Bilarna har gula registreringsskyltar likaså de mopeder som inte har blå.
3. I stort sett alla cyklar utan hjälm.
4. I stort sett alla cyklar.
5. Lunchen består oftast av en smörgås.
6. Det finns mopedbilar överallt.
7. Bilar ska stanna för cyklar, cyklar har alltså företräde.
8. Det är vatten överallt.
9. Förra fredagen var det project-x fest i en liten stad i Holland. Byn har 18 000 invånare och det kom 4000 ungdomar dit och skulle festa. KAOS. Holland står stilla. Direkt efter den festen så startades gruppen "Project-x Amsterdam" på facebook vilket ledde till att polisen säger att de som startat gruppen kan bli gripna.
10. Jag behöver inte kolla när bussen/tåget går eftersom att de går så ofta. Inte direkt som hemma i Vendel.
11. Fördel med boende nära city - nära city och station. Nackdel - trafik. Jag är van att sova på landet där det är knäpptyst, hallåååå. Kan dom kanske köra lite sakta förbi!

Amsterdam

Kategori: Allmänt

 

Vädret lever sitt eget liv här, helt otroligt. Kollade vädret i söndags morse och då stod det 13 grader och regn men såhär såg det ut utomhus..
Detta är i måndags, skulle möta Aileen vid skolan. Hon skrev att jag inte behövde komma om det regnade men det gjorde det inte om mobilen sa 19 grader och sol så jag gick ut. Gick kanske två minuter så började det dugga, fortsatte och efter en minut så öste det ner, det ligger tom vatten på cykelvägen och det hade regnat kanske fyra minuter när jag tog den bilden.. Vi började gå hemåt och efter två minuter så sken solen. Blir inte klok på vädret här.
 
 Amsterdam i måndags när jag var ute och cyklade.Detta var också i måndags, det är väldigt fint i Amsterdam! Och mycket vatten!!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Gårdagen gick bra, fick springa dit för jag av på fel hållplats med kom rätt tillslut och i tid. Utbildningen var från 9 till 17, sjukt seg. Träffade på en svenska tjej som också är 93:a som kom hit för en månad sen så det var roligt!
Kommer jobba måndag, onsdag och torsdag kvällar mellan 16:30 och 20:30. Helt okej och skönt med jobb!
Igår kväll så pratade jag med min käre vän Kerstin på skype. Saknar henne och allt i Sverige redan, känns som jag varit här hur länge som helst..Men jag tror att när allt börjar bli mer vardag så kommer veckorna bara försvinna. Jag menar imorgon kommer Faster P och lillkusinen hit över helgen så helgen kommer gå fort och sen är det måndag och då jobbar jag och går i skolan till torsdag kväll sen är det helg igen osv..
Idag ska jag in till Amsterdam och fixa mitt kontrakt för telefonjobbet sen försöka öppna ett bankkonto.
Sen ska jag möta Aileen vid hennes skola när hon slutar klockan kvart över två.

Tisdag kväll

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis kommit hem till min faster efter första holländskalektionen. Det var roligt, läraren verkar vara bra!
Imorgon ska jag på introduktion till ett telefonjobb, börjar klockan 9 och slutar 17. Ska bli intressant så får vi se vad det blir med det! Kommer få jobba minst 12 timmar i veckan vilket är bra. På fredag ska jag tillbaka till Lidl och lämna ansökan och CV till dom.
Idag har det varit mycket att göra, fick ändra massa möten och så eftersom att jag måste på introduktionen imorgon. Skulle egentligen till kycklingfabriken och till skatteverket och hämta ett skattenummer men det gick bra att ändra det så det ordnade sig!

Musik är livet?

Kategori: Allmänt

Detta läste jag i Metro i förra veckan. De har gjort en undersökning i Holland kring ungdomar och musik och resultatet: 
 
 
 Ungdomar skulle ge ett år av sitt liv, alltså dö ett år tidigare hellre än att aldrig få lyssna på musik.      Och 43 % skulle avstå sex ett år hellre än att aldrig få lyssna på musik. 

Jobb

Kategori: Allmänt

Dagen började med att jag laddade tvättmaskinen och åt frukost. Sedan en springrunda, skönt att göra det på morgonen!
Duschade och gick ut i Zaandam, skulle gå till arbetsförmedlingen och prata med dom. Sedan gick jag till LIDL för Jason (som jag bor hos) sa att de sökte personal så ska söka jobb där.
Sedan så ringde de ifrån ett jobb, så imorgon ska jag börja jobba hos dom. Ska ringa och låtsas köpa bildäck och bedöma hur bra personen vill sälja. Fick byta tid för mötet hos kycklingfabriken till torsdag.
Nu är det mycket på gång!
Ikväll ska jag gå första gången på holländskakursen och under dagen så ska jag plugga psykiatri.

IKEA

Kategori: Allmänt

Idag så var vi på IKEA, svenskar på IKEA. Vi kände oss som hemma!! Först så åt vi efterrätt, åt middag hemma hos kusinerna. 
Sen gick vi runt och kikade lite, jag köpte bakmått (för det fanns det inte här), en hänger som man hänger över dörren, en filt, ljus, två kaffekoppar och ett täcke (känns skönare att ha ett eget och det som han hade var inte så fint, hehe)

Måndag

Kategori:

Jag kantade mig rejält igår alltså.. Lyckades glömma mobilen kvar hos kusinerna så gick upp åtta imorse, åt frukost och tog bussen till dom så jag kan svara när han ringer.

Nu har jag precis kommit hem (till kusinernas lägenhet) ifrån stan, lånade aileens cykel och cyklade och kollade var skolan ligger! Den ligger väldigt nära centralstationen vilket är bra.

När jag skulle tillbaka så tog jag fel färja så fick cykla lite längre men det gick bra.
Nu ska jag läsa Ronja Rövardotter på holländska och klockan två ska jag gå och möta aileen när hon slutat skolan.
Ikväll ska vi till Ikea!

Söndag

Kategori: Allmänt

Igår så tog jag en springrunda på morgonen istället för en promenad, bra där. Det är väldigt fint i Zaandam, ska ta med mig kameran på en promenad någon dag så ska ni få se eller så kommer ni själva?

När jag kom hem så tog jag en dusch och åkte in till kusinerna i Amsterdam. Det var öppet hus på sjukhuset där dom bor så då gick jag, Anneli (min faster), Jacqueline och Aileen (kusinerna) dit. (Lika bra att ni lär er namnen direkt. hehe)
Man kunde titta på de olika avdelningarna och de berättade saker, var väldigt intressant faktiskt.
Sedan så gick jag, Jacqueline och Aileen till deras pappa och åt middag och sov där.

Idag så var det Dam tot Damloop, ett lopp från Dam till Dam. De började springa i AmsterDAM och slutade i ZaanDAM. Först tittade vi på TV'n och sedan så gick vi ut och tittade för de sprang förbi nästan utanför lägenheten. Det var runt 50 000 personer som sprang, helt sjukt många!

Sen var vi in till stan och kollade i Mamads (Jacquelines och Aileens pappa) affär.

Nu har vi precis kommit hem till Amsterdam Noord, äter middag med de sen så måste jag hem till Zaandam. För min mobil med mitt holländska nummer dog idag och jag vet inte PIN-koden och imorgon så kommer de ringa ifrån ett av jobben så jag behöver ha koden. Men det blir kanon, kan jag kolla med Jason hur tvättmaskinen funkar innan han åker till Prag och förhoppningsvis så är det fint väder imorgon, då ska jag ta en springrunda!

Helg

Kategori: Allmänt

Första helgen nu..
Har precis ätit frukost, pannkakor ifrån igår.
Sen ska jag ut och gå en stund tänkte jag sen ska jag in till Amsterdam och träffa kusinerna och faster.

Fick reda på igår att Jason, han som jag bor hos, ska till Prag måndag till fredag så jag är själv nästa vecka, skönt. Tror att det är lättare att känna sig hemma om jag kan göra lite som jag vill.

Nästa vecka ska jag även till kycklingpaketerings-fabriken och titta hur det ser ut, tror jag behöver något att göra för att fördriva dagarna. Kanske inte mitt drömjobb men...

Fredag

Kategori: Allmänt

Inatt så sov jag första natten här i Zaandam. Hade lite svårt att somna men det gick bra. Är dock värsta trafiken utanför mitt fönster men man vänjer sig nog..
Idag har jag varit och letat jobb som en galning, verkar inte vara helt omöjligt att få ett jobb. Kan få jobb på en fabrik och paketera kyckling. haha.. Det är heltid så det är bra och då dagarna! Sen så kan jag kanske få jobb på en firma som göra marknadsundersökningar men då är det på kvällar och helger, lite tråkigt. Då Jacq kan hitta på annat.. Och det var inte så många timmar, de kunde lova 12. Men om de är intresserade av mig så ska jag dit nästa onsdag och då sa han som jag pratade med på arbetsförmedlingen att jag kunde fråga om jag kunde jobba på dagarna och jag kunde troligtvis önska att jobba fler timmar också. Vore guld! Tänkte även gå runt i Zaandam till lite restauranger och lämna mitt CV.
Börjar redan bli rastlös så får hoppas jag får något jobb. Det är lätt att längta hem när jag inte gör något speciellt och då kommer det bli jobbigt att vara här.

Nu är iallafall Jacq och hennes pojkvän Rodney på väg hit, vi ska äta pannkakor!

Välkomna till mig

Kategori: Allmänt

Dagen började med frukost i Amsterdam, sov hos faster och kusinerna inatt. Sedan så tittade jag på TV och gick en promenad i väntan på att Jacqueline skulle sluta skolan. Vid halv två så åkte jag in till centrum och träffade upp henne och Ashley. Vi gick och åt lunch på ett jättemysigt ställe sedan så gick vi lite på stan. Efter det så åkte jag och Jacq hem till mig, känns konstigt att skriva.. Vi gick och handlade och gjorde sedan middag. Här är en bild ifrån första middagen! Det blev pestopasta med kyckling! Lägg märke till den stora mjölkkartongen, mjölkälskaren är lycklig!  
 
 



 
Jag fattar inte riktigt hur det funkar med bilderna så ni får inga bildtexter.. Men detta är iaf mitt rum och mitt badrum, som ni ser så har jag inte riktigt packat upp allt än men det är såhär jag kommer bo.
Imorgon ska jag ta bilder på köket!
 
Detta är sjukt spännande!

My place

Kategori:

Var och tittade på mitt rum ikväll. Var superfint, ska dit imorgon och sova första natten. Spännande! Då ska jag ta bilder också så ni får se hur det ser ut. Jag bor hos en amerikan som jobbar från åtta på morgonen och kommer hem runt nio, tio på kvällen så jag bor i stort sett själv. Underbart! Har typ 300meter till centralstationen i Zaandam och ungefär lika långt till centralgatan!
Imorgon är en ny dag, då ska jag, Jacq och Ashley ut på äventyr!

Dag 2

Kategori:

Idag har det inte hänt så mycket, än.. Var ute och gick en sväng på förmiddagen sen kom Jacq hem ifrån skolan tidigt så vi var till stora köpcentrumet en stund. Drack varm choklad!!


Snart blit det middag och klockan åtta ikväll bär det av till Zaandam, spännande!

Dag 1

Kategori: Allmänt

Efter frukosten så pluggade jag lite psykiatri sedan tog jag en promenad med kameran.. Började gå där jag kände igen mig men sedan fortsatte jag bara så vet inte riktigt vart jag varit idag. Men mitt lokalsinne måste vara bra för utan att vända tillbaka eller gå vilse så kom jag tillbaka till min fasters lägenhet, det är bra jobbat. Nu har jag precis ätit lite mellanmål, tittar just nu på luftens hjältar på holländska och snart kommer Aileen hem ifrån skolan. Här kommer lite bilder ifrån dagens promenad - 
 





 

Amsterdam

Kategori:


Har precis vaknat i Amsterdam. Min faster och min kusin kom och hämtade mig på flygplatsen igår sen åkte vi hem till dom.
Ikväll eller imorgon kväll ska jag åka till MITT place, spännande!!


Här var min packning innan jag åkte till Arlanda igår.

Nu ska jag äta frukost, mums!

Den stora dagen är här

Kategori: Allmänt

Igår hände jag med mina älsklingar på kvällen. Som vanligt så åt vi ordentligt, mat, kakor, bullar, tacochips och guacamole. Efter Beck blev det sovsal i mitt rum!
Idag ska jag troligtvis träffa min kusin och mamma plus att jag ska till jobbet och hämta mitt arbetsbetyg.
Klockan fyra åker jag mot Arlanda, Skrämmande!!

Amsterdam

Kategori: Allmänt

Hej tjejer!!
Har startat denna blogg mest för att ni ska kunna hålla lite koll på vad jag har för mig om dagarna!
PUSS

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.